Informatie over de concurrentie

IN DIT DEEL:

  Gegevens over de concurrentie verkrijgen wij alleen op wettelijk toegestane manieren en nooit door bedrog of ander gedrag dat kan worden beschouwd als (bedrijfs)spionage.

  • Houd u bij het verzamelen van informatie altijd aan onze integriteitsnormen en verlaag u nooit tot fraude of bedrog om bepaalde informatie toch te verkrijgen.

  • Bij het aannemen van medewerkers die eerder bij een concurrent hebben gewerkt, moeten we ons houden aan alle wettelijke of contractuele verplichtingen om geen gebruik te maken van vertrouwelijke informatie van hun voormalige werkgever.

  • Als u wilt weten of bepaalde activiteiten met betrekking tot de concurrentie wel aan onze Gedragscode voldoen, neem dan onmiddellijk contact op met uw manager of Legal.

  Veelgestelde vragen

  Ik werk pas bij Danaher. Daarvoor heb ik een paar jaar bij een van onze concurrenten gewerkt. Mag ik vertrouwelijke informatie en marketinggegevens gebruiken die ik vroeger zelf heb gemaakt bij mijn vorige werkgever?

  U mag wel uw algemene kennis en vaardigheden gebruiken die u in uw vorige baan hebt opgedaan. Maar wat niet mag, is vertrouwelijk of beschermd materiaal meebrengen naar Danaher dat door uzelf of iemand anders is opgesteld bij uw voormalige werkgever. Als de marketinggegevens vertrouwelijk zijn of een bepaald handelsgeheim van uw vroegere werkgever betreffen, dan overtreedt u ons beleid, uw verplichtingen jegens uw voormalige werkgever en mogelijk de wet op het moment dat u die gegevens zou gebruiken bij ons. U bent verplicht om dit soort gegevens van uw vroegere werkgever te beschermen, net zoals medewerkers van Danaher verplicht zijn om gegevens van ons te beschermen. Informeer bij Legal als u vragen hebt over specifieke informatie.

  Meer informatie over ons beleid