Reilu kilpailu

TÄSSÄ OSIOSSA:

  Uskomme oikeudenmukaiseen, vapaaseen ja avoimeen kilpailuun. Kilpailuetumme syntyy tuotteidemme laadun kautta, ei epäeettisten tai laittomien liiketoimintakäytäntöjen avulla.

  Jokaisessa kohdemaassamme on lakeja ohjaamassa suhteita kilpailijoihin, alihankkijoihin, jakelijoihin ja asiakkaisiin. Vaikka lait vaihtelevat, oikeudenmukaista kilpailua koskevat lait (eli kilpailunrajoitus- ja monopolilainsäädäntö) sisältävät tavallisesti saman päämäärän. Niiden tehtävä on varmistaa, että markkinat toimivat tehokkaasti sekä tarjoavat kilpailukykyisiä hintoja, valinnanvaraa asiakkaille ja innovaatioita.

  Toimialatapaamiset

  Toimiala- ja liittotapaamiset ovat sallittuja ja hyödyllisiä. Näissä kokouksissa on kuitenkin myös riskejä, koska niissä kilpailijat tapaavat toisiaan. Näissä tapaamisissa voidaan keskustella huolta aiheuttavista asioista, jopa mahdollisesti ylittäen laissa sallitun. Jopa vitsailu sopimattomista aiheista, kuten markkinointi- tai hinnoittelustrategioista, saatetaan tulkita ja raportoida väärin.

  Jos keskustelu siirtyy kilpailunvastaiseen aiheeseen, kieltäydy keskustelemasta asiasta, poistu keskustelusta välittömästi ja ilmoita lakiasiainosastolle.

  • Älkää koskaan puhu tai ilmoita kilpailijoillemme mistään hinnoitteluun, myyntimääriin, asiakkaisiin tai alueisiin liittyvistä asioista. Tämä pätee myös epävirallisiin keskusteluihin.

  • Älä keskustele asiakkaiden, alihankkijoiden tai kilpailijoiden boikotoinnista.

  • Älä sovi hintatarjouksen koordinoinnista kilpailijan kanssa tai tee sopimusta asiakkaan tai kilpailijan kanssa toisten yritysten yhteistyöstä kieltäytymisestä.

  • Kysy neuvoa lakiasiainosastolta, jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita kilpailulainsäädäntöön liittyvistä rikkomuksista.

  Lisätietoja eri politiikoistamme