Julkishallinnon suhteet

TÄSSÄ OSIOSSA:

  Valtiovallan kanssa tehtävään liiketoimintaan sovelletaan erityisiä oikeudellisia ja sopimusoikeudellisia sääntöjä. Näihin sääntöihin kuuluvat tarjous- tai hankintavaatimukset, erityiset laskutus- ja kirjanpitosäännöt sekä alihankkijoiden tai agenttien rajoitukset. 

  Riippumatta alueesi lainsäädännöstä, noudata aina näitä periaatteita:

  • Osallistu julkisiin hankintoihin äärimmäisen rehellisesti.

  • Älä koskaan yritä voittaa julkista sopimusta tai edes vaikuttaa tarjouspyyntöön tarjoamalla mitään arvokasta valtion työntekijälle tai hänen sukulaiselleen tai kumppanilleen.

  • Älä koskaan yritä saada tietoja, jotta Danaher saisi epäoikeudenmukaisen kilpailuedun julkisissa hankinnoissa.

  • Ole totuudenmukainen ja täsmällinen kaikissa kirjallisissa ja suullisissa yhteyksissä valtion virkamiesten ja virastojen kanssa.

  • Säilytä kaikki vaaditut asiakirjat.

  • Seuraa tiukasti valtion sopimusten ehtoja. Älä esimerkiksi valitse korvaavia tavaroita ja palveluita toimitukseen tai poikkea vaatimuksista ilman kirjallista suostumusta.

  • Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä lakiasianosastoon.

  Riippumatta sijainnistasi, sinun tulee aina huolehtia kaikkien soveltuvien julkisten hankintojen ja alihankintasääntöjen tuntemisesta ja noudattamisesta, jos olet tekemässä julkishallinnon tarjousta Danaherin puolesta tai olet vastuussa julkishallinnon tilauksen alihankinnasta.

  Vastauksia tavallisiin kysymyksiin

  Valtion omistamalla sairaalalla työskentelevä tekninen johtaja haluaa nähdä uusimman teknologiamme.  Hän maksaa omat lentonsa ja hotellimajoituksensa, mutta haluaa, että tarjoamme hallinnollista tukea ja kuljetukset paikan päällä. Hän odottaa myös, että viihdytämme häntä illalla. Onko tämä sopivaa?

  Ensinnäkin, koska asia koskee valtiollisen sairaalan työntekijää, tekninen johtaja on julkishallinnon edustaja. Voit tukea julkishallinnon ja valtiollisten yritysten valtuuskuntien vierailuja toimistoihimme ja tehtaisiimme, mutta vain, jos lakiasioiden osasto hyväksyy kaikki asiat etukäteen. On mahdollista markkinoida, esitellä ja selittää tuotteidemme tai teknologiamme hyötyjä päätöksentekoroolissa tai mahdollisen kumppanin roolissa oleville julkishallinnon työntekijöille, mutta et saa yrittää vaikuttaa heihin tarjoamalla henkilökohtaisia etuja. Keskustele tilanteesta lakiasiainosaston kanssa ennen toimenpiteitä.

  Lisätietoja eri politiikoistamme

  Yhteistyö tutkimustilanteissa

  Tee aina yhteistyötä viranomaisten kanssa tietopyyntöjen tai tarkastusten yhteydessä. Kun vastaat viranomaispyyntöön, kerro totuus äläkä koskaan johda ketään harhaan, estä heidän työtään, tai salaa, tuhoa tai muuta mitään asiakirjoja. 

  Ilmoita lakiasiainosastolle aina, jos viranomaispyyntö koskee tietoa tai käyntiä, joka ei ole rutiinin mukaista.