Yrityksen voimavarojen käyttö

TÄSSÄ OSIOSSA:

  Olemme kaikki vastuussa yrityksen omaisuuden hoidosta. Meidän on suojeltava niitä tappioita, vahinkoja, varkauksia, haaskausta ja väärinkäytöksiä vastaan. Kaikki digitaalinen viestintä yrityksen omaisuutta tai yrityksen hallinnoimia työkaluja käyttäen ei välttämättä ole luottamuksellista.

  Danaherin omaisuuteen kuuluvat fyysinen omaisuus, tilat, laitteet, ajoneuvot, varastot ja tarvikkeet sekä yritysmahdollisuudet, taloudelliset resurssit, immateriaaliomaisuus, luottamukselliset tiedot, tiedostot, asiakirjat, tietojärjestelmät ja data.

  • Omaisuutta ei saa luovuttaa tai myydä kenellekään ilman asianmukaista lupaa.
  • Käytä vain valtuutettuja ohjelmistoja, laitteita ja prosesseja.
  • Sähköposti, tietojärjestelmämme ja niiden tiedot katsotaan yrityksen omaisuudeksi. Älä odota henkilökohtaista yksityisyyttä yrityksen omaisuutta käyttäessäsi. Danaherillä on vastuu ryhtyä tarvittaviin toimiin yrityksen omaisuuden suojaamiseksi.
  • Puhelimen, internetin, sähköpostin ja pikaviestien rajoitettu henkilökohtainen käyttö on sallittua, mikäli se ei häiritse työtä, järjestelmien liiketoimintakäyttöä tai riko Danaherin käytäntöjä.

  Ainoastaan johdolla on oikeus allekirjoittaa asiakirjoja tai käyttää valtaa Danaher Corporationin puolesta tai valtuuttaa muita tekemään niin. Tietyillä liiketoiminnan alueilla allekirjoitusoikeus ja kulujen päätösoikeus ovat rajoitettuja ja osoitettuja tietyille rooleille tai yksilöille. Liiketoiminnan sitoutumiset näiden prosessien ulkopuolella, joko epävirallisilla sopimuksilla tai muuten, on kiellettyä.  

  Jos et ole varma, onko sinulla valtuudet allekirjoittaa asiakirja tai ryhtyä uusiin toimenpiteisiin yrityksen tai sen tytäryhtiöiden puolesta, älä toimi ennen kuin pystyt varmistamaan toimivaltasi tai hankit asianmukaisen luvan.

  Vastauksia tavallisiin kysymyksiin

  Minulla on e-onnittelukorttiyritys, joka pyöritän kotona, yleensä viikonloppuisin. Jos pidän lyhyemmän lounastauon, voinko käyttää Danaher-tietokonetta käsittelemään edeltävän päivän tilauksia?

  Ei. Käytäntömme kieltävät sinua harjoittamasta muun kuin Danaherin liiketoimintaa tietojärjestelmissämme. Sinun on hoidettava kotiyritystäsi kotoa käsin, käyttäen omia tietokoneitasi ja järjestelmiäsi.

  Kyberturvallisuus

  Olemme yhä riippuvaisempia verkkoyhteyksiä käyttävistä laitteista (kannettavat tietokoneet, tabletit, matkapuhelimet) ja tietojärjestelmistä sekä liiketoiminnan että viestinnän hoitamiseksi. Meidän kaikkien on tehtävä oma osuutemme tietojen ja tietojärjestelmien suojaamiseksi tahattomalta ja tahalliselta väärinkäytöltä, vahingoittumiselta, käytöstä poistamiselta tai luvattoman pääsyn varalta niihin.

  • Varmista, että noudatat käytäntöjämme ja menettelytapoja, jotka on suunniteltu suojelemaan järjestelmiämme, sovelluksiamme, verkkojamme ja omaisuuttamme hyökkäyksiltä, vahingoilta tai luvattomalta pääsyltä.
  • Noudata Think. Protect. Secure. Together. -periaatetta käyttäessäsi yrityksen tietojärjestelmiä ja käsitellessäsi yrityksen dataa.
  • Älä koskaan jaa käyttäjätunnuksiasi ja salasanojasi tai anna kenenkään muun käyttää niitä.
  • Varo tietojenkalastelua ja muita yrityksiä paljastaa herkkää henkilökohtaista tai yritystietoa.
  • Älä avaa epäilyttäviä linkkejä sähköposteissa, vaikka luulet tietäväsi viestin lähteen.

  Lisätietoja: Danaherin tietoturvaohjeet