Sinun vastuusi

TÄSSÄ OSIOSSA:

  Sinulla on velvollisuus itsellesi, muille kollegoillesi sekä yritykselle toimia liiketoiminnassa lain ja eettisyyden puitteissa.

  Varmista, että ymmärrät säännöt ja tutustu tarkkaan tehtäviisi liittyviin ohjeisiin. Jos vastuissasi tai oikean ratkaisun tekemisessä on epäselvyyttä, puhu esimiehellesi tai käytä säännöissä annettuja muita resursseja. Tällaisia ovat mm. Speak Up! sekä muut Danaher Escalation Policyn resurssit.

  Tee parhaasi sääntöjen ja ohjeiden rikkomisen ehkäisemiseksi jo ennalta. Jos epäilet rikkomuksen tapahtuneen, kerro siitä jollekin. Ongelmien lakaiseminen maton alle tekee niistä vain pahempia.

  Toimimalla tai Speak Up! -prosessia käyttämällä autat meitä selvittämään ongelmia, jotka voisivat vahingoittaa toisia tai yritystämme.

  Danaherin johdon ylimääräiset vastuut

  Johtajalla ja päällikölläon ylimääräisiä vastuita eettisyyden ja vaatimustenmukaisuuden korkeiden standardien saavuttamiseksi:

  • Johda esimerkillä ja ole eettisen käytöksen roolimalli.

  • Ole resurssi muille. Viesti kollegoille ja liikekumppaneille sääntöjen ja ohjeiden vaikutuksesta heidän päivittäiseen työhönsä. Auta heitä ymmärtämään vahva eettisyyden ja vaatimuksenmukaisuuden kulttuuri.

  • Luo ympäristö, jossa kollegat ymmärtävät vastuunsa ja voivat lausua huolensa ilman koston pelkoa.

  • Ota eettisyys huomioon, kun rekrytoit, arvioit ja palkitset kollegoita.

  Vastauksia tavallisiin kysymyksiin

  Olen päällikkö. Jos huomaan asiatonta käytöstä alueella, josta en ole vastuussa, tuleeko minun silti ilmoittaa asiasta? En haluaisi sekaantua.

  Olet ensisijaisesti vastuussa kollegoista, jotka ovat alaisiasi. Kaikkien kollegoiden, etenkin esimiesten, on ilmoitettava kaikesta huomaamastaan asiattomuudesta. Paras tapa on aloittaa kyseisestä alueesta vastaavan esimiehen kanssa. Jos tämä ei auta tai ei ole mahdollista, käytä säännöissä annettuja muita resursseja. Muista: Jos Danaherilla tapahtuu asiattomuuksia, ongelma koskee kaikkia.