Standardimme

TÄSSÄ OSIOSSA:
  Kasvua moraalin ehdoilla -periaatteemme varmistaa, että osaamme olla ylpeitä sekä menestyksestämme että tavasta, jolla saavutamme sen.

  Päivitetyt käytännesääntömme korvaavat Standards of Conduct (”SOC”) -säännöstön.  Olemme muuttaneet niiden muotoa ja virtaviivaistaneet niiden sisältöä varmistamaan, että sisältö on ajantasaista, linjassa parhaiden käytäntöjen kanssa ja relevanttia tämän päivän liiketoiminnan haasteiden kannalta. Olemme myös selkeyttäneet sitä, jotta se olisi edelleen helppokäyttöinen ja hyödyllinen resurssi kollegoillemme.

  Osa asioista on uusia, mutta kaikki ei ole muuttunut. Ydinarvomme ja sitoutumisemme korkeisiin eettisiin standardeihin ovat ennallaan. Sääntöjen sisällä on linkkejä ohjeisiimme, joissa on lisätietoja ja käytännesääntöjä enemmän yksityiskohtia.

  Yrityksen asiakirjat, koulutusmateriaalit ja ohjeet päivittyvät ajan mittaan ja viittaavat jatkossa käytännesääntöihin (Code of Conduct tai ”Säännöt”).  Kun asiakirjoja päivitetään, niissä voi olla viittauksia sekä käytännesääntöihin että Standards of Conduct (SOC) -ohjeeseen, ja niitä tulkitaan samanarvoisina.

  Tutustu sääntöihimme

  Tervetuloa käytännesääntöjemme pariin (”Säännöt”).

  Jokainen meistä joutuu joskus tekemään vaikeita päätöksiä töissä. Danaherilla käytössämme on onneksi resursseja, joiden puoleen voi kääntyä avun tarpeen tullessa. Voimme luottaa toisiimme, johtoomme ja asiantuntijoihimme. Yhtä tärkeää on kuitenkin se, että käytössämme ovat ydinarvomme, jotka antavat viitekehyksen päätöksille. (Näissä säännöissä viittaukset ”Danaheriin” tai ”Yritykseen” tarkoittavat Danaher Corporationia, kaikkia Danaher-konsernin yhtiöitä sekä sen suoria ja epäsuoria tytäryhtiöitä).

  Sääntöjen tarkoitus on auttaa soveltamaan ydinarvojamme, sääntöjämme sekä lakia, jotta voisimme tehdä parhaita päätöksiä itsemme, kollegoidemme, asiakkaidemme ja Danaherin kannalta.

  Säännöt eivät tietenkään voi kattaa kaikkia tilanteita. Jos tarvitset lisätietoja tai ohjeita, voit olla yhteydessä säännöissä lueteltuihin resursseihin. Lisätietoja eri aiheista on saatavilla myös Danaher Connectissa.

  Säännöt ovat voimassa kaikkialla, missä harjoitamme liiketoimintaa. Kollegoidemme on noudatettava sääntöjen muodollisia vaatimuksia, sovellettavia lakeja ja asetuksia, sekä yrityksemme ohjeita. Jos sääntöjen ja lain, paikallisen tavan tai käytäntöjen kanssa on ristiriita, sinun on keskusteltava esimiehesi tai lakiasianosaston kanssa parhaan toimintatavan valitsemiseksi.

  Ketä säännöt koskevat?

  Säännöt koskevat kaikkia Danaherin kollegoita sekä Danaherin nimissä toimiessaan kaikkia Danaher Corporationin tai sen suorien tai epäsuorien tytäryhtiöiden johtajia.

  Odotamme, että jokainen meidän nimissämme toimiva henkilö osaa käyttäytyä sääntöjen ja muiden ohjeiden mukaisesti. Tähän kuuluvat alihankkijamme, kanavakumppanimme, konsulttimme, riippumattomat alihankkijamme, logistiikkakumppanimme sekä liikekumppanimme. Jos liikekumppani rikkoo sääntöjä tai sen sopimusvelvoitteita, voimme ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin.