Kysymyksien esittäminen ja huolenaiheiden ilmoittaminen

TÄSSÄ OSIOSSA:

  Jokaisen on tehtävä osansa, jotta voimme ylläpitää korkeimpia eettisyyden ja vaatimuksenmukaisuuden standardejamme. Jos epäilet jonkun rikkoneen lakia, sääntöjämme tai ohjeitamme, käytä Speak Up! -prosessia.Sinun ei välttämättä tarvitse tietää kaikkia faktoja. Jos huomaat tai epäilet laitonta tai epäeettistä käytöstä tai jos sinulla on kysyttävää, käytössäsi on useita vaihtoehtoja:

  • Puhu asiasta esimiehesi kanssa.

  • Puhu muun johdon edustajan, henkilöstöosaston, lakiasioiden edustajan tai sisäisen auditoinnin edustajan kanssa.

  • Voit aina käyttää Speak Up! -prosessia osoitteessa www.danaherintegrity.com

  Kun esität kysymyksiä tai ilmoitat ongelmista, autat varmistamaan, että Danaher säilyttää korkeimmat eettisyyden ja vaatimuksenmukaisuuden standardit. Autat myös rakentamaan tulevaisuuden menestyksen pohjaa.

  Tässä tärkeitä muistettavia seikkoja rikkomuksista ilmoittamiseen:

  • Kollega ei saa ilmoittaa rikkomuksesta henkilölle, joka on osallisena rikkomuksessa.

  • Jos ilmaiset huolenaiheen, eikä sitä ratkaista, sinun tulee ilmoittaa siitä muualle.

  Näin käytät Speak Up! -prosessia

  Speak Up! -palvelukeskus on Danaherista riippumaton. Sen henkilöstö on eettisyyden ja vaatimuksenmukaisuuden asiantuntijoita. Speak Up! on luottamuksellinen tapa esittää kysymyksiä tai pyytää ohjeita ja tehdä ilmoituksia mahdollisista sääntöjen, ohjeiden, lakien tai asetusten rikkomuksista. Speak Up! on käytössä vuorokauden ympäri joka päivä. Kun olet yhteydessä palveluun, asiakaspalvelu kuuntelee sinua, esittää kysymyksiä ja tekee niistä yhteenvedon. Yhteenveto toimitetaan Danaherille arviointia ja mahdollisia toimenpiteitä varten. Voit jättää ilmoituksen tai tehdä kyselyn myös sähköisesti osoitteessa www.danaherintegrity.com

  Voit soittaa nimettömänä, jos paikallinen laki sen sallii. Jos et kerro nimeäsi, Danaher ei voi päätellä, kuka soitti tai kuka kirjautui Speak Up! -palveluun. On tärkeää, että saamme mahdollisimman paljon tietoa (esim. kuka, mitä, milloin, missä). Danaher saattaa tarvita lisätietoja, mistä syystä saat ilmoituksen seurantanumeron ja pyynnön soittaa myöhemmin uudelleen mahdollisten lisäkysymysten varalta.

  Luottamuksellisuus

  Kaikki Speak Up! -prosessin tai muiden kanavien kautta toimitetut tiedot ovat luottamuksellisia. Joissain tapauksissa tutkinta saattaa vaatia tiedon jakamista valikoidusti. Laki voi edellyttää, että Danaherin on ilmoitettava tietyntyyppinen toiminta.

  Kosto on kiellettyä

  Danaher ei salli kostotoimia ketään ilmoituksen hyvässä uskossa tehnyttä henkilöä kohtaan tai ketään tutkintaan osallistuvia kohtaan. Jos epäilet joutuneesi koston kohteeksi tai huomaat kostotoimia, ilmoita siitä johdolle tai säännöissä olevia resursseja käyttäen.

  Ilmoituksen tekeminen ”hyvässä uskossa” tarkoittaa, että annat kaikki käytössäsi olevat tiedot ja että teet ilmoituksen rehellisesti riippumatta siitä, paljastaako ilmoituksesi pohjalta tehtävä tutkinta väärinkäytöksiä.

  Vastauksia tavallisiin kysymyksiin

  Käytin Speak Up! -palvelua nimettömänä kolme kuukautta sitten. Minua huolestutti, että esimieheni ehkä teki sopimuksen ystävänsä omistaman yrityksen kanssa. Asiaa tutkittiin ja joihinkin toimiin ryhdyttiin. Tämän jälkeen muut kollegat ovat lopettaneet minulle puhumisen, eivätkä liitä minua kopioksi tärkeisiin viesteihin. Pelkään, että tämä vaikuttaa tuloksiini. Luulen, että kollegani tietävät minun tehneen ilmoituksen ja kostavat. Onko tämä kostoa? Mitä teen?

  Tämä saattaa olla kostotoimi. Jos et halua puhua asiasta esimiehesi kanssa, käytä Speak Up! -palvelua tai muita säännöissä olevia resursseja. Käynnistämme tutkinnan siitä, mikä on kollegojesi käytöksen taustalla. Jos tutkinta paljastaa kostotoimia ilmoitukseesi liittyen, ryhdymme asianmukaisiin toimiin.

  Vastuu ja kuri

  Jos sääntöjä, ohjeita tai lakia on rikottu, ryhdymme asianmukaisiin kurinpitotoimiin. Tämä voi johtaa työsuhteen purkamiseen paikallisten lakien mukaisesti. Tietyt toimet voivat johtaa myös oikeustoimiin, korvausvelvollisuuteen tai syyteharkintaan.