Anti-bestikkelse, Anti-korruption

I DETTE AFSNIT:

  Udfør altid dit arbejde med ærlighed og integritet. Tilbyd eller modtag aldrig bestikkelse fra nogen, heller ikke  — og husk vi er ikke bare ansvarlige for vores egne handlinger, men også tredjeparters, når de repræsenterer Danaher. Dette omfatter distributører, salgsagenter, repræsentanter, konsulenter og logistikudbydere.

  Lovene i nogle lande pålægger yderligere straf for bestikkelse af embedsmænd men for os er det ret simpelt: det er forkert at tilbyde eller modtage bestikkelse til eller fra nogen på noget tidspunkt.

  • Giv eller modtag ikke , returkommission eller nogen andre former for upassende betaling.
  • Betal ikke ''. Hvis man bliver bedt om dette, skal det rapporteres til juraafdelingen.
  • Sørg for retvisende regnskaber og dokumentation så betalinger kan beskrives og dokumenteres på ærlig vis.
  • Tænk på vores standarder angående anti-korruption og bestikkelse når du udvælger tredjeparter til at levere tjenester på vores vegne. Vær på vagt og hold øje med deres opførsel.
  • Vær bevidst om at manglende rapportering af bestikkelsessager eller ulovlig opførsel i sig selv kan være en overtrædelse af vores Kodeks.

  Spørgsmål og svar

  Jeg fik tilladelse til at hyre en konsulent til at få de lokale tilladelser, der behøves til et nyt projekt. De bad om et honorar på 40.000 dollars for at "få tingene til at glide". Bør jeg gå med til at betale?

  Nej. Før du går videre med konsulenten, skal du kontakte juraafdelingen eller bruge Speak Up! Vi skal vide, hvordan pengene bliver brugt, før vi går med til betalingen. Danaher skal være sikker på, at pengene ikke bruges til bestikkelse eller anden upassende betaling.

  Jeg arbejder i et land, der anses for at have en høj risiko for bestikkelse og korruption. Mit team skal bruge godkendelse fra et statsejet firma, før vi kan underskrive kontrakt med en foretrukken leverandør af et vigtigt stykke udstyr. Vi overvejer at betale for, at flere ansatte i firmaet og deres ægtefæller kan rejse til USA i en uge for at deltage i møder efterfulgt af shopping og sightseeing. Disse ansatte anses ikke for at være embedsmænd under lokal lovgivning, behøver jeg så at få forhåndsgodkendelse?

  Ja og du skal vurdere situationen med juraafdelingen. Definitionen på en embedsmand i USA under Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) og under britiske anti-bestikkelseslove, såvel som andre landes love, kan være bredere end lokal lov, og kan derfor omfatte ansatte hos det statsejede firma. I sådant tilfælde vil den foreslåede rejse for de ansatte og deres ægtefæller ikke blive godkendt.

  Få mere at vide: Politik om Anti-korruption hos Danaher